Blog

Hogyan tartsa tisztán a telefonját és annak kiegészítőit?

2024.06.09 21:46
Hogyan tartsa tisztán a telefonját és annak kiegészítőit?

Manapság a telefonok a mindennapjaink szerves részét képezik, amely során számos módon érintkeznek környezetünkkel. Így érdemes a készülékek higiéniájára figyelmet fordítani, ami néhány egyszerűbb praktikával nagy mértékben javítható.

Manapság a telefonok a mindennapjaink szerves részét képezik, amely során számos módon érintkeznek környezetünkkel. Így érdemes a készülékek higiéniájára figyelmet fordítani, ami néhány egyszerűbb praktikával nagy mértékben javítható. Ebben a blogban kitérünk néhány ilyen higiéniát segítő technikára.

Miért fontos a telefonok higiéniája?

Egyes kutatások szerint az okostelefonok több baktériumot tartalmaznak, mint egy nyilvános WC ülőkéje. Ennek alapján nem kell részletezni, hogy miért is fontos az állandóan velünk lévő készülékek higiéniája. Továbbá a készülékek rendszeres tisztítása esztétikai szempontból sem hátrányos.

Telefonok tisztítása

Telefonok tisztítását két részre tagolhatjuk. Az egyik maga a készülék, míg másik a tok tisztítása. Ezen felül érdemes figyelni a fülhallgatók és töltők higiéniájára is. Nézzük meg ezeknek a menetét.

Telefon tisztítása:
1. Kapcsolja ki a készüléket.
2. Távolítsa el a tokot a telefonról.
3. Törölje le a készüléket egy mikroszálas kendővel.
4. Speciális (kijelzőre való) tisztítószerrel nedvesítse meg a kendőt és törölje át a kijelzőt. A túlzottan nedves kendő használatát kerülje.

Telefontok tisztítása:
1. A telefontokot alaposan törölje le egy mikroszálas kendővel.
2. Szappanos vízzel mossa le a tokot. Vannak tokok, amiket nem szabad, így megmosni, de az általában használt tokokat (szilikon) minden gond nélkül meg lehet így mosni. Kerülje az erős tisztítószerek használatát.
3. Hagyja megszáradni a tokot mielőtt visszahelyezi a telefonra.

A takarítás rendszeressége eltérő lehet. Az viszont elmondható, hogy a mikroszálas kendővel való áttörlést célszerű napi szinten elvégezni. A nagyobb tisztítást pedig érdemes heti rendszerességgel végezni.