Telefon üvegfóliák

Ebben a kategóriában található IPhone, Samsung és Xiaomi telefonokhoz üvegfólia.

Az üvegfólia védi telefonja képernyőjét a külső hatásokkal szemben, így fontos a megfelelő minőségű üvegfólia választása. Az oldalunkon kizárólag edzett üvegfóliák találhatóak, így megfelelő védelmet nyújtanak a telefon képernyőjének.

Üvegfóliák főbb jellemzői:

- Keménység: Az üvegfóliák keménységét a Mohs-féle keménységi skálán szokták megadni 1-től 10-ig terjedő skálán, ahol 10 a legkeményebb. Tehát ennek alapján a 9H az igen nagy keménységűnek számít. Így egy ilyen üvegfólia jól ellenáll a karcolásoknak. A témáról bővebben itt olvashat.

- Vastagság: Az ellenálló képességre a vastagságnak is nagy hatása van. Általánosságban elmondható, hogy egy 0,3 mm vastag üvegfólia megfelelő védelmet nyújt, de semmilyen esetben sem érdemes 0,2 mm-nél vékonyabb üvegfóliát választani. 

- Illeszkedés: Az üvegfólia illeszkedése a készülékhez igen fontos több szempontból is. Az üvegfóliák illeszkedésének jóságát "D"-s értékekkel szokták megadni. A 2D-s üvegfólia lekerekítésekkel nem rendelkezik, így nem jól illeszkedik a telefon képernyőjéhez. A 2,5 D-s üvegfóliák már rendelkeznek lekerekítéssel, de még mindig nem túl jó illeszkedésűek ellentétben a 3D-s üvegfólákkal, amik már igen jól illeszkednek a telefon képernyőjéhez. Tehát általánosságban elmondható, hogy a minnél nagyobb "D"-s érték jobb illeszkedést jelent. A témáról bővebben itt olvashat.